Volledig Hitma-assortiment
Hitma Dataregistratie
2023-05-16 13:23:00

Draadloos temperatuur, en andere grootheden, beheersen zorgt voor bewustwording

Gemiddelde leestijd 3 minuut Door Teun Mulder op 16 mei 2023

Temperatuurmonitoring is van essentieel belang in kritische applicaties in bijvoorbeeld ziekenhuizen, cleanrooms en farmaceutische laboratoria. In de praktijk zie ik dat het controleren van de temperatuur vaak handmatig wordt gedaan, of zelfs helemaal niet. Men gaat er vaak vanuit dat de temperatuur die bijvoorbeeld een koelkast aangeeft ook daadwerkelijk klopt, terwijl dit lang niet altijd het geval is. Daarom is het belangrijk om temperatuur te monitoren. Dit kan met het MySirius-monitoringssysteem dat is ontwikkeld door onze leverancier JRI. Dit systeem kan draadloos communiceren en verzamelt alle data op één plek.

Meer toepassingen dan temperatuurmeting
Er zijn verschillende varianten sensoren voor het MySirius-systeem beschikbaar, die geschikt zijn voor diverse toepassingen. Het meetsysteem wordt momenteel al gebruikt in diverse omgevingen, waaronder ziekenhuizen, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, koel- en vriescellen in restaurants, enzovoort. Het monitoringssysteem biedt echter meer mogelijkheden dan alleen temperatuurmetingen.

Op dit moment implementeren we voor EuroFins een oplossing voor onder andere het inlezen van deeltjestellers. Dit systeem maakt gebruik van een universele logger, de Nano SPY U, die signalen van sensoren van andere fabrikanten kan uitlezen. Deze sensoren worden vervolgens gekoppeld aan de cloudsoftware MySirius, die real-time waarschuwingen en datalogging mogelijk maakt. Hierdoor is het mogelijk om verschillende sensoren in te lezen, zoals pH-, druk- en CO2-sensoren, of om alarmmeldingen te ontvangen wanneer bijvoorbeeld een robotarm vastloopt. Dit stelt gebruikers in staat om direct actie te ondernemen.

Dataregistratie met een gedetailleerd monitoringssysteem zorgt ook voor bewustwording.

Alle data binnen handbereik
Met de software van het MySirius-systeem heb je alle meetgegevens binnen handbereik in een centrale database, die voor iedereen met de juiste toegangsrechten toegankelijk is. Bovendien kun je automatische rapporten instellen, die periodiek naar je worden verzonden. We werken intensief met onze klanten samen om hun specifieke behoeften te begrijpen en maatoplossingen te ontwikkelen.

Dataregistratie met een gedetailleerd monitoringssysteem zorgt ook voor bewustwording. Het laat zien waar dingen misgaan. Bijvoorbeeld als je kwetsbare goederen die op een bepaalde temperatuur moet blijven vervoert. Die moet je natuurlijk niet in de buurt van een radiator zetten of in je auto laten staan bij nachtvorst. En zo blijkt maar weer; ‘meten is weten’.

Teun Mulder

Leer mij kennen via mijn persoonlijke pagina. Heb je vragen over één van mijn blogs? Stuur mij dan gerust een e-mail of bel mij op 06 12 22 70 05. Of maak direct een afspraak in mijn agenda. Ik kom graag vrijblijvend langs op locatie of via een online teams sessie. 

Vond je dit interessant lees hier dan mijn andere blogartikelen.

Gerelateerde blogs

Bij Hitma geloven wij in meten is weten. Daarom maken wij op onze websites gebruik van cookies. Hiermee zorgen we ervoor dat de website gebruiksvriendelijker wordt. Onze cookies hebben uitsluitend analytische, communicatieve of functionele doeleinden. Door verder te gaan op onze website accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. Lees hier meer over wat Hitma vindt van privacy