Volledig Hitma-assortiment
Hitma Dataregistratie
2024-01-09 16:15:00

Datamonitoring en dataregistratie in de laboratoria van Eurofins PROXY Laboratories

Gemiddelde leestijd 3 minuut Door Teun Mulder op 9 januari 2024

Voor laboratoria is het optimaliseren van de betrouwbaarheid en efficiëntie van een proces van groot belang. Zij hebben o.a. te maken met gevoelige levensmiddelen en medicijnen die onder strenge ruimtecondities onderzocht, vervoerd en opgeslagen moeten worden. Om deze ruimtecondities te monitoren en registreren heeft Hitma bij Eurofins PROXY Laboratories recent het JRI-datamonitoring- en dataregistratiesysteem geïmplementeerd.

Het belang van dataregistratie in laboratoria
Om de betrouwbaarheid van wetenschappelijke studies en testen op farmaceutische producten in laboratoria te waarborgen is het essentieel dat ruimtecondities zoals temperatuur, relatieve vochtigheid en drukbewaking goed worden gemonitord en geregistreerd. Deze parameters moeten binnen bepaalde grenzen blijven zodat de resultaten niet beïnvloed worden. Ook de temperatuur van apparatuur zoals koelkasten, vriezers, incubatoren en stoven moet constant bewaakt en geregistreerd worden. Indien nodig moet een laboratorium in staat zijn een (visuele) rapportage te leveren van de parameters tijdens een studie of test om de betrouwbaarheid aan te kunnen tonen.
 

Dataregistratie bij Eurofins PROXY Laboratories

Eurofins PROXY Laboratories is onderdeel van Eurofins BioPharma Product Testing, een internationaal laboratoriumnetwerk dat testen uitvoert zoals het inkeuren van farmaceutische grondstoffen, het testen van farmaceutische eindproducten en stabiliteitsstudies op farmaceutische producten. Om hun klanten te kunnen verzekeren van een betrouwbaar proces maakt Eurofins PROXY Laboratories gebruik van het monitoring- en dataregistratiesysteem JRI MySirius. Dit is een geharmoniseerd systeem dat is geïmplementeerd binnen het Europese netwerk en wordt gebruikt voor het monitoren van drukverschil en andere cruciale parameters in cleanrooms, laboratoria en stabiliteitsruimtes. De draadloze dataloggers worden door Hitma gekoppeld aan de JRI MySirius cloud software-omgeving, waarna ze op locatie op de gewenste posities worden geïnstalleerd.
 

Een betrouwbaarder en efficiënter proces

De draadloze dataloggers van Hitma kunnen verschillende ruimtecondities zoals temperatuur, relatieve vochtigheid en drukverschil en universele of analoge meetsignalen meten. De online cloud software-omgeving is vanaf elke plek 24/7 bereikbaar en geeft in één oogopslag een duidelijk overzicht van de parameters gedurende een bepaalde periode. 

Indien een parameter een vastgestelde grens overschrijdt, verstuurt het dataregistratiesysteem een alarmmelding naar je telefoon of mail, zodat je problemen altijd een stap voor bent. 

Zo kun je de kwaliteit en veiligheid van (temperatuur)gevoelige producten tijdens testen, transport en opslag garanderen, maar ben je geen extra tijd meer kwijt aan het registreren en bewaken van de ruimtecondities. Indien een parameter een vastgestelde grens overschrijdt, verstuurt het dataregistratiesysteem een alarmmelding naar je telefoon of mail, zodat je problemen altijd een stap voor bent. Ook het verkrijgen van een rapportage van de parameters in een bepaalde periode is binnen een paar seconden geregeld.

Hitma installeert de dataloggers en koppelt deze aan het online dataregistratieplatform. Gebruik van het JRI MySirius systeem voorkomt foutieve alarmmeldingen en periodieke, handmatige controles zijn niet meer nodig, omdat in de online omgeving makkelijk te zien is of alle dataloggers de ruimtecondities correct monitoren. Indien nodig verzorgt Hitma onderhoud en kalibratie van de dataloggers.

Teun Mulder

Leer mij kennen via mijn persoonlijke pagina. Heb je vragen over één van mijn blogs? Stuur mij dan gerust een e-mail of bel mij op 06 12 22 70 05. Of maak direct een afspraak in mijn agenda. Ik kom graag vrijblijvend langs op locatie of via een online teams sessie. 

Vond je dit interessant lees hier dan mijn andere blogartikelen.

Bij Hitma geloven wij in meten is weten. Daarom maken wij op onze websites gebruik van cookies. Hiermee zorgen we ervoor dat de website gebruiksvriendelijker wordt. Onze cookies hebben uitsluitend analytische, communicatieve of functionele doeleinden. Door verder te gaan op onze website accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. Lees hier meer over wat Hitma vindt van privacy