Volledig Hitma-assortiment
Hitma Dataregistratie
KLANTVERHAAL

Met temperatuurmonitoring in vitrines en koelcellen waarborgt by Broersen de topkwaliteit van hun boerderijproducten

by Broersen biedt de burger oer-Hollandse kwaliteitsproducten met de smaak van vroeger, maar met de service van deze tijd. Hierbij hoort het waarborgen van de topkwaliteit van de (streek)producten die ze verkopen. Om er zeker van te zijn dat producten in vriescellen, koelcellen en vitrines altijd bij de juiste temperatuur worden opgeslagen, is deze boerderijwinkel sinds kort uitgerust met een geavanceerd OnlineSensor-monitoringsysteem.

Meer weten?

De uitdaging van boerderijwinkel by Broersen

De boerderijwinkel by Broersen, met moderne boerderijautomaat, biedt de burger al ruim 15 jaar oer-Hollandse kwaliteitsproducten met de smaak van vroeger, maar met de service van deze tijd. Ook kweken ze onder andere hun eigen aardbeien en asperges. Veel van deze producten, zoals zuivel, vlees, groente en fruit, worden opgeslagen in koelingen of vriescellen. Ook in de boerderijwinkel worden veel producten in gekoelde vitrines uitgestald. “We moeten wekelijks de temperatuur van alle gekoelde producten doorgeven vanwege NVWA-regelgeving, wat veel tijd in beslag neemt,” vertelt Kay Broersen, mede-eigenaar van by Broersen. “Ook is er wel eens een vriezer uitgevallen, waardoor de producten uit deze vriezer niet meer bruikbaar waren.”

Waarom is temperatuurmonitoring zo belangrijk bij de opslag van voedingsmiddelen?

Temperatuurmonitoring is cruciaal bij de opslag van voedingsmiddelen omdat temperatuur direct invloed heeft op de houdbaarheid, kwaliteit en veiligheid van producten. In gekoelde vitrines en koel- of vriescellen in een boerderijwinkel voorkomt een stabiele, juiste temperatuur de groei van bacteriën en schimmels die voedselbederf of voedselvergiftiging kunnen veroorzaken. Wanneer de temperatuur te hoog is, kunnen producten sneller bederven of onveilig worden voor consumptie, terwijl te lage temperaturen de structuur, smaak of voedingswaarde kunnen aantasten. Onvoldoende temperatuurcontrole kan dus leiden tot gezondheidsrisico’s, productverlies en financiële schade, evenals mogelijke overtredingen van voedselveiligheidsregels van bijvoorbeeld de NVWA of HACCP-regelgeving.


Wat monitort by Broersen met het systeem?

Boerderijwinkel by Broersen levert topkwaliteit. Hierbij hoort het waarborgen van de kwaliteit en veiligheid van de producten die ze verkopen. Kay ging hiervoor op zoek naar een oplossing voor het monitoren van de temperatuur bij gekoelde opslag van producten. “Via via werd ons geadviseerd om contact op te nemen met Hitma,” aldus de mede-eigenaar. “Na meerdere partijen te vergelijken op gebied van mogelijkheden en prijs is voor Hitma gekozen.”

Het nieuwe systeem, met behulp van draadloze nauwkeurige sensoren, bewaakt de temperatuur van:

  • Drie gekoelde vitrines met vlees, brood en zuivel in de boerderijwinkel
  • Een koelcel voor kaas, zuivel en groente en fruit
  • Een vriescel voor vlees en zuivelproducten

 

Temperatuurmonitoring van gekoelde vitrines, koel- en vriescellen voor producten van topkwaliteit

In de boerderijwinkel van by Broersen zijn draadloze Efento temperatuursensoren geplaatst in drie gekoelde vitrines om de temperatuur continu nauwkeurig te monitoren. In de gekoelde opslagruimte zijn nog eens twee sensoren geplaatst in een koelcel en een vriescel. Al deze sensoren communiceren draadloos met het OnlineSensor-platform, waar de gegevens realtime inzichtelijk zijn en automatisch worden opgeslagen in de cloud. De boerderijwinkel ontvangt automatisch alarmmeldingen bij afwijkingen - dag én nacht.

“Je weet zeker dat je producten altijd goed bewaard worden, dus je kunt kwaliteit en veiligheid garanderen voor je klanten.”

~ Kay Broersen


Wat levert het monitoringsysteem op voor by Broersen?

Een monitoringsysteem garandeert juiste opslag van gekoelde producten en bespaart tijd op het gebied van registratie. “Het systeem geeft inzicht in de temperatuur van al onze gekoelde opslag. Daardoor weet je zeker dat je producten altijd goed bewaard worden, dus je kunt kwaliteit en veiligheid garanderen voor je klanten,” vertelt Kay verder. “Ook zie je of de koelingen nog goed werken of dat een onderdeel misschien bijna aan vervanging toe is. Zo kun je preventief onderhoud uitvoeren en eventuele storing of kortsluiting voorkomen.”

De samenwerking tussen by Broersen en Hitma

“Er is veel persoonlijk contact,” vervolgt Kay. “Er wordt goed naar je wensen geluisterd en doordat er veel verschillende opties zijn kan er echt gekeken worden naar de beste maatwerk oplossing voor jouw situatie.” Het OnlineSensor-monitoringsysteem wordt als gebruiksvriendelijk ervaren. “Het is erg handig dat je een app hebt waarin je alles zelf kunt instellen.” 

En hoe de toekomst eruit ziet voor by Broersen? “We hebben de wens om de boerderijwinkel uit te breiden of een restaurant of lunchroom te openen naast de winkel,” vertelt Kay enthousiast. “Dan zouden er nog koelingen of vitrines bij kunnen komen.”

 

Meer weten over dataregistratie-oplossingen voor de opslag van voedingsmiddelen?

Ik, Ronald Stuvel (Dataregistratiespecialist), help je graag verder. Stel je vraag via het onderstaande formulier. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op. Liever direct contact? Bel mij dan op 06-44036036 of mail mij.