Volledig Hitma-assortiment
Hitma Dataregistratie
2023-04-14 15:46:00

Samenstellen setjes draadloze JRI-dataloggers; zo maakt Hitma Service ze klaar voor gebruik

Gemiddelde leestijd 3,5 minuut Door André Visser op 14 april 2023

Misschien heb je onlangs het Hitma-webinar gezien over de draadloze JRI-loggers. In dit blog leg ik uit hoe Hitma Service de JRI-dataloggers voor klanten samenstelt en klaarmaakt voor gebruik in het MySirius cloudsysteem.

Het webinar kan je hier gratis terugkijken.

De start
Onlangs ontving Hitma een bestelling voor een aantal nanologgers, bedoeld voor het controleren en vastleggen van temperaturen in koelkasten en vriezers.

Voor ons op de serviceafdeling begint de klus zodra we de dozen en pakketten van de bestelling binnenkrijgen. In onze werkplaats in Uithoorn komen de benodigde onderdelen bij elkaar zoals modem, loggers, links, voedingen en kabels. Na ontvangst heb ik direct het spul maar een beetje compacter gemaakt, een setje per doos.

En dan zijn er natuurlijk ook nog de telefoonkaartjes voor in de modem. We moeten natuurlijk wel het juiste nummer bij het bijbehorende gebruikersadres doen, anders wordt het een serieus zoekplaatje. 

Eenvoudig
Hieronder zie je een setje dat is samengesteld. Er ligt een logger bij maar meerdere loggers op een link is uiteraard ook mogelijk. Deze logger is draadloos verbonden met de link. Die geeft het signaal weer door aan de modem en vervolgens gaat het de cloud in. Makkelijker kunnen we het bijna niet maken.

Verbinding
Nu is het programmeren klaar. De modem is in de lucht en de link geeft aan dat er verbinding is. Diverse parameters moeten worden ingesteld. Het maakt natuurlijk veel uit wát en waar je gaat meten, wat de alarmwaardes, vertragingen en doormeldingen zijn enzovoort. Het setje ziet er nu natuurlijk niet zo fraai uit nu, maar het is meteen duidelijk wat er wel of niet werkt of aangesloten is.

Gaat het nu zo de deur uit? Natuurlijk niet. We zetten de setjes eerst nog een poosje aan om meetpunten te verzamelen. Tegelijk zien we dan of het goed blijft werken. Dat is belangrijk, want als we het systeem +100 km ver gaan plaatsen, dan willen we zeker weten dat het werkt. Ook hier zie je weer een gezellige dradenkluwen, maar geen zorgen, eenmaal geïnstalleerd zal het er heel anders uitzien.

Betrouwbaar monitoren en bewaken
Alle units worden/zijn opgeslagen onder de klantnaam in de MySirius Software. Er zijn zeer veel mogelijkheden in het opslaan en verwerken van de verschillende meetwaarden. Alarmeringen en het doorgeven ervan kunnen op diverse niveaus worden ingesteld.

Als alles goed is ingeregeld en in gebruik wordt genomen, is er een intelligent en snel reagerend systeem geïnstalleerd dat borg staat voor het betrouwbaar monitoren van voedsel, monsters, werk- en opslagruimtes, stoven, et cetera. 

Wil jij meer weten over deze flexibele én draadloze oplossing voor het registreren en bewaken van temperatuur en luchtvochtigheid op meerdere meetpunten, tijdens opslag en/of productie van kwetsbare goederen, kijk dan gratis het webinar terug dat mijn collega's Teun Mulder en Diana van Vliet hebben gegeven.

 

André Visser
Vond je dit interessant lees hier dan mijn andere blogartikelen.

Gerelateerde blogs

Bij Hitma geloven wij in meten is weten. Daarom maken wij op onze websites gebruik van cookies. Hiermee zorgen we ervoor dat de website gebruiksvriendelijker wordt. Onze cookies hebben uitsluitend analytische, communicatieve of functionele doeleinden. Door verder te gaan op onze website accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. Lees hier meer over wat Hitma vindt van privacy